Čas branja: 3 min

Vstop na nov trg ali širitev na drugo demografsko skupino je pomemben korak za medicinsko ali farmacevtsko podjetje. Pri tem je seveda treba razumeti trg in nuditi ustrezni izdelek, ključna pa je tudi učinkovita komunikacija, s katero odgovorimo na vprašanje: »Kako lahko zagotovo pritegnemo novo občinstvo?«

Tu nastopi vaš ponudnik jezikovnih storitev. Ste že kaj pomislili, da bi ga vključili v odločitve o poslovnem razvoju? To bi namreč lahko bistveno pripomoglo k izboljšanju vašega poslovanja.

Vam prilagojen slogovni priročnik

Ste že kdaj gledali sinhronizirano risanko ali film s podnapisi v tujem jeziku in se vam je zdelo, da nekaj ni v redu?

Razlog leži v tem, da pri prevajanju ne gre le za prenos besed, temveč za zajemanje bistva, občutkov in kulturnih posebnosti. Ko vstopate na nov trg, pravzaprav pišete novo zgodbo. Za doslednost in pristnost vaše vizije pa odlično poskrbi slogovni priročnik.

Ponudnik jezikovnih storitev, ki ima vpogled v vaše poslovne načrte ter tesno sodeluje s prodajnimi in tržnimi ekipami, lahko:

  • preuči novi slogovni priročnik in zagotovi, da vsebuje vse ključne informacije za prevajalske ekipe,
  • pomaga sestaviti popolnoma nov slogovni priročnik in poskrbi, da bo prilagojen novemu trgu in ustrezal potrebam prevajalske ekipe.

Slogovni priročnik si zamišljajte kot scenarij za novo zgodbo. Dober scenarij vsebuje opise prizorov in napotke, ki pomagajo pri vzpostavitvi stika z občinstvom – enako slogovni priročnik omogoča ciljni publiki prevoda.

Oblikovanje optimalne ekipe

Celo najspretnejši igralec ne zmaga sam. Pomembna je celotna ekipa.

Za širitev na nov trg je ključna dobra strokovna ekipa na področju jezikoslovja, tako v sestavi kot v številu. Ponudnik jezikovnih storitev vam lahko sestavi popolno kombinacijo strokovnega osebja za prevajanje, pregled, lekturo in terminologijo, prilagojeno vašemu ciljnemu trgu in njegovim posebnostim.

Opredelili smo značilnosti, ki odlikujejo strokovno osebje na področju jezikoslovja, specializirano za medicino in farmacijo. Te značilnosti so pomembne pri izbiri ekipe, ob tem pa upoštevamo tudi morebitne dodatne zahteve posameznih strank.

Preverjena odličnost

Za določeni trg ste uporabili izvrstno jezikoslovno ekipo. Ali to pomeni, da bo primerna tudi za drugačen trg?

Pri širjenju na nova področja se je včasih treba prepričati, da vaše trenutno jezikoslovno osebje ustreza novi ciljni publiki. Predstavljate si lahko iskanje tistega pravega koščka sestavljanke. Ko širite podjetje, morate ekipo povečati ali spremeniti, pri širitvi na popolnoma nov trg pa morda celo zamenjati.

Vaš ponudnik jezikovnih storitev vam bo z obsežnim znanjem pri tem pomagal ali popolnoma prevzel postopek preverjanja ter tako zagotovil nemoten prehod in po potrebi razširitev jezikoslovne ekipe.

Prehitite konkurenco

Ne bi bilo čudovito, če bi nekdo predvidel, kaj potrebujete?

Če ponudniku jezikovnih storitev zaupate svoje poslovne načrte, se lahko učinkovito pripravi na spremembe. Ekipo lahko usposobi za morebitne izzive in razumevanje regionalnih regulativnih smernic ter ponotranji vašo vizijo. Dobro pripravljen ponudnik je lahko vaš strateški partner.

Širitev poslovanja je več kot zgolj rast – gre za prilagajanje, razumevanje in komunikacijo. Ko ponudnika vključite v poslovni razvoj, presežete naročilo prevoda – skujete partnerstvo, ki zagotavlja uspeh, saj zgodba, ki jo soustvarita dve ekipi strokovnjakov, zagotovo postane uspešnica.

Načrtujete širitev na nov trg in iščete zaupanja vrednega jezikovnega partnerja, ki vam bo povečal možnosti za uspeh? V čast nam bo vaše poslovne načrte podpreti z našim strokovnim znanjem. Pišite nam na info@alamma.eu.